Wedstrijdverslag Noordwijk

Zaterdag 14 juni reist het hele jeugd-mountainbike-circus af naar de bossen bij Noordwijk voor de derde wedstrijd in de reeks. Het is uiteindelijk een mooie afsluiter geworden, met goed weer, een zwaar en technisch parkoers, plezier, klein leed, vreugde en teleurstelling. En nu ik dat zo opschrijf lijkt het wel alsof ik het heb over een aflevering van “GTST”.
Hoe dan ook, over alle drie de wedstrijden beschouwt kunnen wij als organisatoren (Noordbikers, Dunebikers en MTB-NW) niet anders dan dik te vrede zijn. Binnenkort gaan we samen bespreken hoe nu verder en wat er eventueel beter kan of anders moet.

Wedstrijdverslag 20/24 inch:
Net als tijdens de vorige twee wedstrijden maken de kleinste jeugd er een groots spektakel van. De start is even spannend voor de organisatoren, volle bak de berg af en dan scherp naar rechts het fietspad op. Die angst is nergens voor nodig, alle deelnemers gaan als pro’s driftend door deze bocht. Na de eerste doorkomst ligt Kevin aan kop, zou het dan eindelijk lukken om na twee tweede plaatsen een keer eerste te worden? Deze droom duurt 4 ronden en dan is het toch weer die dekselse Julian (1e) die in een beklimming gas geeft en eerst Hidde en vervolgens Kevin achter zich laat. Ondertussen moet Kevin (2e) nog flink aan de bak om Hidde (3e) voor te blijven. Achter de drie koplopers gebeurd er van alles en nog wat. Kaj heeft sinds twee weken zijn fiets met 20 inch wielen ingeleverd voor een fiets met 24 inch wielen. Zijn start is nog niet super, maar wat gaat ie hard! Telkens schuift Kaj een plekje op en uiteindelijk finisht hij als 4e! Sven (5e) heeft mechanische pech en mist daardoor de aansluiting bij de top 3, flink balen en dan wordt Sven ook nog ingehaald door de ontketende Kaj. Sacha begint voorzichtig maar merkt op een gegeven moment dat ze sneller fietst dan enkele mannetjes voor haar. Nou ja, dan haal je ze maar in en zo finisht Sacha op een prima 6e plaats. Helaas hebben Owen (7e) en Stijn (8e) hun dag niet, het lijkt wel alsof ze achterstevoren op hun fiets zitten. Ach, we hebben allemaal wel eens zo’n dag, niets aan de hand en een volgende keer gaat het vast beter. Dora (9e) en Pascal (10e) fietsen lekker hun eigen wedstrijd en genieten zichtbaar van de prachtige omgeving en de aanmoedigingen van de toeschouwers.

24-124-324-4

 

 

 

 

Wedstrijdverslag 26 inch t/m 11 jaar
Finn (Plas) is zijn “nederlaag” in Zandvoort nog niet vergeten en vanaf de start laat hij duidelijk merken dat het een hele kluif wordt om hem, hier en vandaag, te verslaan. Wout probeert het nog wel en komt twee ronden voor het eind akelig dicht in de buurt maar weet toch net niet echt aan te sluiten. Finn eindigt als eerste, Wout als tweede en Finn (Versteege) als derde.
Achter de top 3 zijn het vooral de Noordbikers die de wedstrijd bepalen, zij trainen hier elke week en kennen het parkoers. Waar diverse andere deelnemers nog wel eens (om)vallen kiezen zij de beste lijnen, en dat maakt vaak net het verschil. Grootste pechvogel is Neo die, zoals altijd, zonder angst de bocht volle vaart instuurt maar dit keer in het losse zand de macht over het stuur verliest en hard ten val komt.

26-1-426-1-126-1-2

 

 

 

 

Wedstrijdverslag 26-29 inch 12 t/m 15 jaar
Na zijn winst in Zandvoort heeft Tommy de smaak te pakken. Ook in Noordwijk maakt hij de wedstrijd, maar voor de neutrale toeschouwer is al snel duidelijk dat Lennart zit te linkeballen. Wat Tommy ook probeert, Lennart geeft geen krimp. Na een aantal ronden lukt het Iwan om aan te sluiten. In de laatste ronde laat Lennart (1e) zien wie vandaag de beste is en rijdt sterk weg bij Tommy (2e). Iwan heeft veel kracht verbruikt om aan te kunnen sluiten en is blij met zijn derde plaats.
Achter de koplopers strijden Sven (5e) en Martijn (4e) onderling een spannende strijd, net als (Sacha (6e) en Thom (7e).

26-2-226-2-326-2-4

 

 

 

 

Alle uitslagen vind je hier.

Meer foto’s zijn te zien en te downloaden via de dropbox, stuur hiervoor een email naar:
1i6a9w

 

Eerste evaluatie door trainer Marc
We zijn blij met de goede opkomst en hebben 9 prachtige en spannende wedstrijden gezien. Over de 24 inch klasse niets dan lof, zowel richting ouders als deelnemers. Ook in de overige 2 klassen ging het super, bedankt ouders en deelnemers! Enige aandachtspunt, wat mij betreft, is dat wij als organisatoren voor de beide 26 inch klassen misschien toch een andere opzet moeten zoeken om een betere verdeling qua niveau van de deelnemers te krijgen. Als (teveel) deelnemers te snel worden gedubbeld kan dat toch voor wat onderlinge wrevel zorgen. Dat willen we voorkomen, iedereen moet op een leuke manier mee kunnen doen. Een oplossing zou kunnen zijn dat we niet alleen kijken naar de leeftijd van een kind, maar ook naar zijn niveau (beginnend, gevorderd, etc). Tot zover mijn eerste indruk, het hoe en wat zullen we uiteindelijk met alle organisatoren bespreken en beslissen. Uiteraard is elke feedback welkom!

Reacties

  1. Mariska zegt

    Leuk verslag weer Marc, Kevin vroeg al wanneer de volgende wedstrijd zal zijn, hij heeft genoten. Dank voor de organisatie (ook Randy uiteraard)
    Gr mariska