Wedstrijdverslag en foto’s 24 mei

Snelle sportwagens en snelle mountainbikers, beiden waren afgelopen zaterdag te bewonderen op en rond het circuit van Zandvoort. De Dunebikers hadden voor de jeugd een fantastisch mooi wedstrijdrondje uitgezet, veel klimmen en dalen, kombochten, zand en singletracks. Bedankt Dunebikers! Hieronder vind je het verslag, voor de uitslagen klik hier.

W2-11

Wedstrijd 1: de 20-24 inch wielmaat klasse
Een mooie opkomst, met Pascal meegerekend waren 11 kinderen van de Twiske-trainingsgroep afgereisd naar Zandvoort. Al snel blijkt dat er veel geleerd is van de eerste wedstrijd. Julian heeft deze keer op zijn nieuwe fiets geen mechanisch malleur, Owen start volle bak, Stijn houdt zijn voeten op de pedalen en Senna verdeelt deze keer goed zijn krachten. De start is voor Kevin maar Julian is zo gebrand op revanche dat hij al snel de leiding overneemt en die niet meer afstaat. Sven is minder explosief en verliest bij de start kostbare plaatsen en op een technisch parkoers zijn die moeilijk terug te winnen. Toch lukt het Sven om naar plek 3 op te stomen. Vooraan doet Kevin nog een poging om naar Julian toe te rijden, maar Julian verslapt geen moment en geeft Kevin daardoor geen kans. Dat brengt uiteindelijk dezelfde drie rijders op het podium, alleen wisselen Sven (nu 3e) en Julian (1e) onderling van plaats. Kevin eindigt (weer) als 2e en gaat in Noordwijk zeker proberen om daar verandering in te brengen. De top drie moet echter niet denken dat zij nu de dienst uitmaken, in de breedte was het niveau al goed en dit neemt alleen maar toe. Stijn, Owen, Senna en Kyo staan te popelen om een of meer van de illustere topdrie van het podium te fietsen. Jonah heeft een slechte eerste ronde, glijdt onderuit en verliest daarmee de aansluiting. Achter Jonah maken Dora en Kaj er een spannende onderlinge strijd van die uiteindelijk door Kaj wordt gewonnen. Kortom, alle ingrediƫnten voor een spannende laatste wedstrijd in Noordwijk zijn nu al aanwezig, de trainers verwachten een enerverende titanenstrijd.

Wedstrijd 2: de 26 inch wielmaat klasse 8 t/m 11 jaar
De Dunebikers hebben voor een pittig parkoers gezorgd met een paar lastige klimmen. Kracht doorzettingsvermogen en goed kijken/sturen, dat is waar het deze zaterdag om draait. En de beste is Wout Schuttert. Finn Plas neemt nog wel overtuigend de leiding na de start, maar Wout zit daar kort achter, loerend op zijn kans. Kaj had een mindere start en mist daardoor net de boot, dan wordt het een wedstrijd lang achter de feiten aan fietsen, maar toch een solide en verdiende 3e plaats. Finn Versteege lijkt zich in het begin van de wedstrijd met de strijd om een podiumplaats te gaan bemoeien, maar komt nog net iets te kort. Uiteindelijk moet Finn nog flink hard werken om zijn 4e plaats vast te houden, in een ultieme sprint finisht Finn met een ieniemienie stukje voorsprong op de aanstormende Pepijn van Varik. Het levert in ieder geval de mooiste foto van de dag op!
Renze heeft een heel goede start maar bij elke doorkomst krijgt zijn gezicht meer kleur (rood). Niet vreemd als je net hersteld bent van een beenbreuk, de conditie moet nog terug komen. Renze strijdt voor wat ie waard is maar moest uiteindelijk toch Casper Turk, Sanne Swart en Stan voor laten gaan. Over 3 weken is de volgende wedstrijd en zal je conditie al veel beter zijn, Renze! Stan begint aan de wedstrijd alsof hij naar school fietst, rustig aan. Maar juist op dit parkoers is een goede start heel belangrijk, want inhalen is lastig en kost extra kracht. Maar met de kracht zit het wel goed bij Stan en uiteindelijk raapt Stan elke rond 1 a 2 tegenstanders op. Lotte Swart probeert nog het leven van Renze zuur te maken maar mist net die versnelling om aan te sluiten en er voorbij te gaan. Achter Lotte wordt er niet alleen gestreden maar ook veel geleden, het is ook echt een heel erg zwaar rondje. Toch lukt het Noah Brussee, Stijn Antonissen, Thomas Bax en Sacha van de Water om de finish te halen. Een prima prestatie en de medaille meer dan waard, wel zijn we even Stijn kwijt maar die blijkt ergens boven op een duintop gestopt te zijn om van het uitzicht te genieten.

Wedstrijd 3: de 26-29 inch wielmaat klasse 12 t/m 15 jaar
Heel jammer dat zowel Bas als Sven niet mee doen, ze hadden vast allebei veel plezier beleefd aan het technische wedstrijdparkoers. Nu is Lennart Rusman de favoriet, maar als een duvel uit een doosje vliegt daar Tommy Rasch voorbij. Tommy voelt zich helemaal top op zijn thuiscircuit en laat er met zijn fatbike geen gras op groeien. Lennart probeert aan te sluiten maar met dat grote lijf en al die krappe bochtige singletracks valt dat letterlijk niet mee. En vallen kost tijd en kracht! Voor Thom is dit zijn eerste wedstrijd en hij begint heel sterk en rijdt enige tijd zelfs op de derde plaats. Iwan Hulsebosch zit ‘m echter op de hielen en in ronde 3 moet Thom er aan geloven. Ondertussen rijdt Cyril een vouw in zijn voorwiel en heeft ook Timo Rusman een off-day, beiden vallen uit. Martijn Besseling probeert nog naar de vermoeide Thom toe te fietsen maar komt net iets te kort. Marijn van Staveren rijdt voor wat ie waard is en blijft Silvian en Sem ruim voor. Silvian is net 12 jaar geworden en promoveert noodgedwongen (zo zijn de regels) van groep 2 naar groep 3, dat is even een tegenvaller maar Sylvian vindt in Sem een waardige tegenstander en samen maken ze er een spannende strijd van die nipt door Sylvian wordt gewonnen. Kop op Sem, in Noordwijk krijg je weer een nieuwe kans.

Tot zover het verslag van de 2e wedstrijd in Zandvoort, het was leuk, de bekers waren groot en mooi en we hebben allemaal weer een hoop geleerd. Op naar de 3e wedstrijd op 14 juni in Noordwijk, zet die datum alvast in je agenda. Als je wilt meedoen in Noordwijk maar geen vervoer hebt meldt dit dan bij de trainers! Noordwijk wil je echt niet missen, een prachtig parkoers in een bosrijke omgeving vlak bij het strand. Heerlijk, de trainers kijken er nu al naar uit!

De foto’s zijn gemaakt door Mariska, Alex en Bill (klik op de thumbnail voor een groter exemplaar)

W1-8W1-1W1-2W1-3W1-4W1-5W1-6W1-7W1-9W1-10W1-11W1-12W1-13W1-13sprintW2-2top3W2W2-1W2-3W2-2W2-4W2-5W2-6W2-7W2-11W2-10W2-9W2-8W2-12W2-13W2-14W2-15W3-2W3-3W3-4W3-6W3-7W3-8W3-9W2-1W3-11W3-10W3TRaschLRusman

Reacties

  1. Mariska zegt

    Prachtig beeldend verslag weer Marc, veel succes en plezier in Belgiƫ en tot zaterdag