Wedstrijd Ouderkerkerplas

In het kader van de Amsterdamse Cross Competitie organiseerde WTC de Amstel op zondag 1 december in het recreatiegebied De Ouderkerkerplas een mooie veldcross. De organisator had een snel parkoers uitgezet met hier en daar een glibberig stuk en verder 2 lastige zandpassages.
Triatlon legende Axel Koenders heeft, zoals elk jaar, een leuke video gemaakt waarin o.a Kaj goed te zien is.

In de eerste wedstrijd stond Kaj aan de start bij de jongste deelnemersgroep. Het was zwaar, vooral bij de heuveltjes, waar door de gladheid nauwelijks gefietst en gelopen kon worden. Dat leverde heroïsche taferelen op van strijdende kids  die met hun zware fiets aan de hand boven probeerden te komen. Het leek Kaj allemaal niet te deren, in een mooi tempo fietste hij zijn rondjes en als het fietsen niet ging dan rende en glibberde hij omhoog, alsof het zijn dagelijks werk was.

Kaj snelt voorbij, aangemoedigd door zijn eigen supportersvereniging

Kaj snelt voorbij, aangemoedigd door zijn eigen supportersvereniging

In de derde wedstrijd stond Bas aan de start. De startopstelling gebeurd aan de hand van het klassement en omdat Bas alleen in Het Twiske heeft meegedaan moet hij achteraan starten. Dat is een nadeel en in de eerste ronde wordt Bas af en toe een beetje opgehouden. Naar mate de wedstrijd vordert ontstaat er van zelf meer ruimte en begint Bas aan een indrukwekkende inhaalslag. Als de start flink verbeterd wordt strijd Bas zeker mee voor een plek in de top tien.

 Het was zwaar tot "snot voor de ogen" aan toe....

Het was zwaar tot “snot voor de ogen” aan toe….

In de tweede wedstrijd stond trainer Marc aan de start bij de 40plus categorie, een categorie die overigens vooral door 50plussers wordt gedomineerd (moest ik toch even kwijt 😉 ). Een snel parkoers betekent afzien als je meeste tegenstanders op een cyclocrosser rond fietsen terwijl jezelf je mountainbike uit de schuur hebt gepakt. De eerste ronde gaf meteen mooie strijd met hier en daar een schouderduw, maar uiteindelijk werd ik snel gestraft voor mijn pepernoten en gevuld speculaas dieet van de laatste weken. Kortom, ik heb heerlijk afgezien en bedank allen die mij hebben aangemoedigd. Sorry dat ik niet even hoi of hallo heb gezegd, maar ik wist na 200 meter al niet meer wat voor en achter is. Een foto, gemaakt door Randy, als bewijs.

Marc kijkt scheel van het afzien....

Marc kijkt scheel van het afzien….