Onderhoud MTB-routes

Het onderhoud aan de vaste mountainbikeroutes in en rond het Twiske wordt uitgevoerd door de stichting Twiske Mountainbike Routes. Dit is de nieuwe naam van een oude bekende, namelijk stichting MTB-Twiske.nl! Deze nieuwe naam en eigen website was nodig om verwarring met de vereniging te voorkomen. Op mtb-twiske.nl vind je voortaan alle informatie die de vereniging betreft. Informatie en het laatste nieuws over de vaste mountainbikeroutes vind je voortaan op de website van Twiske Mountainbike Routes.

De stichting Twiske Mountainbike Routes wordt (financieel) gesteund door het recreatieschap, de vereniging MTB-Twiske en de vereniging MTB-Noordwest.

Het onderhoud betreft de volgende 3 routes:

  1. Hogelkamp of de zanddijk (Landsmeer)
  2. Het Smaal (Oostzaan)
  3. NoorderIJplas gebied (Amsterdam Noord/Coentunnelcircuit)

Het onderhoud aan de routes in het Twiske bestaat in grote lijnen uit het herstellen van de schade die in de wintermaanden ontstaat (maart-april) en het reguliere maai- en snoeiwerk in het zomerseizoen (mei-oktober).
De route aan de NoorderIJplas gaat door een ruigtegebied en vergt met name in de zomermaanden (juni-september) veel maai en snoeiwerk.

Achterstallig onderhoud, gevaarlijke situaties? Meld ‘t via info@twiskemountainbikeroutes.nl!

Voor met name het onderhoud aan de route in het NoorderIJplas gebied zoekt de stichting Twiske Mountainbike Routes vrijwilligers. Wil je meehelpen geef je dan op via info@twiskemountainbikeroutes.nl.
Je komt dan op de mailinglijst en krijgt bericht wanneer er een onderhoudsochtend of -middag staat gepland. Uiteraard kun je altijd zelf beslissen of je komt helpen of niet.

Het onderhoud doen we alleen bij mooi weer en is bijna net zo leuk (en inspannend) als mountainbiken.

Leden van MTB-Twiske zijn automatisch donateur van stichting Twiske Mountainbike Routes. Ben je geen lid van MTB-Twiske? Heb je geen tijd om fysiek te helpen bij het onderhoud? Word dan donateur van de stichting Twiske Mountainbike Routes, via deze link vind je meer informatie hier over.

Het nieuwe logo van de stichting

Het nieuwe logo van de stichting