Trainingen voor volwassenen

De trainingen vinden plaats op de donderdagavond van 19:00 tot 20:30 uur en op de zaterdagochtend van 09:00 tot 10:30 uur. In principe kies je voor één van beide opties.
De eerste donderdagavond training start op 1 april 2021 en de eerste zaterdagochtend training start op 3 april 2021.

De trainingen vinden plaats in en rond het Twiske, op onze MTB parcoursen.

Donderdagavond : Voorlopige planning: 15 trainingen (elke week) voor de zomerstop en 5 na de zomerstop (20 totaal).
Zaterdagochtend: Voorlopige planning: 14 trainingen (elke week) voor de zomerstop en 6 na de zomerstop (20 totaal).

Voor vragen kun je mailen naar: volwassenentraining@mtb-twiske.nl

Beschikbare plaatsen
We gaan uit van maximaal 14 cursisten per training.

Informatie over de contributie en het inschrijven voor de trainingen lees je op de inschrijfpagina.

Belangrijke informatie:

Deelname is geheel voor eigen risico! Mountainbiken is een sport met risico, de trainer gaat er van uit dat de deelnemers gezond zijn, geen hartproblemen hebben en/of medicijnen gebruiken, Verder stellen de trainers het op prijs als de deelnemers zelf aangeven of ze bepaalde oefeningen of hindernissen niet aan kunnen en/of durven. Het hoofddoel is om op een plezierige wijze aan de conditie en rijvaardigheid te werken, waarbij we niet uit het oog mogen verliezen dat we allen liefhebbers zijn en geen profi’s.

De trainers stellen zich voor:


arjen_mtbtwiskeArjen Smit
Ik ben Arjen Smit.  Met een driewieler begonnen en sindsdien fietsen voornamelijk als meest handige en goedkope transportmethode gezien. Een tiental jaar geleden echter begonnen met eerst wielrennen en daarna ook MTB-en.  Nu weet ik pas dat MTB-en toch echt een andere discipline is. Vallen, opstaan en weer doorgaan is mijn motto. Ik hoop jullie te zien op de training !


Ramon Vroegop

In het najaar van 2017 geslaagd voor de opleiding Wielertrainer 2 van de KNWU.

Zelf fanatiek MTB-er, vooral de meer fun kant van de sport. Is veel met de techniek bezig. Het fijn slijpen van het rijden. Hoe neem je die bocht nu het best? Hoe is de houding op de fiets? Dat zijn de items waar de trainingen van Ramon om draaien, het aanleren en verbeteren van je fiets techniek. Ramon rijdt geregeld een MTB toertocht en doet een paar keer per jaar een 1/8 of 1/4 triathlon.