Trainingen voor volwassenen

Trainingen voor volwassenen in 2019

De trainingen zullen plaatsvinden op de donderdagavond van 19:00 tot 20:30 uur en op de zaterdagochtend van 09:00 tot 10:30 uur. In principe kies je voor een van beide opties.
De eerste donderdagavond training start op 4 april 2019 en de eerste zaterdagochtend training start op 13 april 2019.

De trainingen vinden plaats in en rond het Twiske, op onze MTB parcoursen.

Donderdagavond : Voorlopige planning: 14 trainingen (elke week) voor de zomerstop en 6 na de zomerstop (20 totaal).
Zaterdagochtend: Voorlopige planning: 14 trainingen (elke week) voor de zomerstop en 6 na de zomerstop (20 totaal).

Voor vragen kun je mailen naar: volwassenentraining@mtb-twiske.nl

Beschikbare plaatsen
We gaan uit van maximaal 14 cursisten per training.

Informatie over de contributie en het inschrijven voor de trainingen lees je op de inschrijfpagina.

Belangrijke informatie:

Deelname is geheel voor eigen risico! Mountainbiken is een sport met risico, de trainer gaat er van uit dat de deelnemers gezond zijn, geen hartproblemen hebben en/of medicijnen gebruiken, Verder stellen de trainers het op prijs als de deelnemers zelf aangeven of ze bepaalde oefeningen of hindernissen niet aan kunnen en/of durven. Het hoofddoel is om op een plezierige wijze aan de conditie en rijvaardigheid te werken, waarbij we niet uit het oog mogen verliezen dat we allen liefhebbers zijn en geen profi’s.

De trainers stellen zich voor:


arjen_mtbtwiskeArjen Smit
Ik ben Arjen Smit.  Met een driewieler begonnen en sindsdien fietsen voornamelijk als meest handige en goedkope transportmethode gezien. Een tiental jaar geleden echter begonnen met eerst wielrennen en daarna ook MTB-en.  Nu weet ik pas dat MTB-en toch echt een andere discipline is. Vallen, opstaan en weer doorgaan is mijn motto. Ik hoop jullie te zien op de training !


Ramon Vroegop
In het najaar van 2017 geslaagd voor de opleiding Wielertrainer 2 van de KNWU.
Zelf fanatiek MTB-er, vooral de meer fun kant van de sport. Is veel met de techniek bezig. Het fijn slijpen van het rijden. Hoe neem je die bocht nu het best? Hoe is de houding op de fiets? Dat zijn de items waar de trainingen van Ramon om draaien, het aanleren en verbeteren van je fiets techniek. Ramon rijdt geregeld een MTB toertocht en doet een paar keer per jaar een 1/8 of 1/4 triathlon.

IMG_0837Michel Keur
Ik ben Michel Keur, 42 jaar en woon samen met mijn vrouw en twee dochters in Purmerend.

Naast mijn werk vind ik het heerlijk om tijd met mijn gezin door te brengen maar daarnaast zit ik ook graag op de fiets.

In mijn jonge jaren heb ik veel tijd doorgebracht op de ijzers en dan voornamelijk met shorttrack. Hierbij heb ik alle wedstijden gereden die er in het land verreden werden en ook enkele malen in het buitenland mogen starten. Ook op de langebaan heb ik vele wedstrijden mogen rijden. Een goede training om de zomer door te komen voor schaatsers is uiteraard fietsen. Hier heb ik voornamelijk criterium wedstrijden gereden op de racefiets en enkele wedstrijden gereden op de mountainbike. Na een break van ongeveer 10 jaar vrij weinig aan sport te hebben gedaan heb ik inmiddels weer twee mooie fietsen in de schuur hangen en heb ik mijn jongste dochter weten te besmetten met het schaatsen en mountainbiken. En met dat laatste ben ik met MTB-Twiske in contact gekomen. Een leuke en plezierige verenging waar plezier & fun voorop staat. En met deze twee belangrijke factoren ben ik trainer geworden en hoop ik jullie te mogen verwelkomen bij mijn trainingen.