Trainingen voor de jeugd

Vereniging MTB-Twiske vindt zijn oorsprong in het geven van trainingen aan de jeugd. Mountainbiken is een fantastische sport voor kinderen, uitdagend en stoer. Ze zullen zich snel verbeteren op cognitief en motorisch gebied, de conditie neemt toe en ook het zelfvertrouwen want de trainingen die wij geven zijn niet mis!

We trainen op de zaterdagochtend. Op de zaterdagochtend draait alles om het oefenen van een goede rijtechniek, uiteraard met de nodige lol en plezier. Bijkomstig en niet te onderschatten voordeel is dat een goede rijtechniek de veiligheid in het verkeer ten goede komt. Je voelt je zekerder op de fiets en je beweegt makkelijker in het verkeer.

Informatie over de contributie en hoe je lid kan worden lees je op de inschrijfpagina.

Zaterdagochtend
De reguliere training is ingedeeld in twee shifts:
Groepen 1 t/m 7 trainen van 09:00 tot 10:30 uur  en groepen 8 t/m 10 trainen van 10:30 tot 12:00 uur. De trainers bepalen in welke groep een kind past, gelet op leeftijd en vaardigheid. De training begint meestal vanaf de parkeerplaats P2, dat is het luijendijkje 5 te Landsmeer (Google maps).
De trainingen gaan het hele jaar door, behalve tijdens schoolvakanties want dan vieren de trainers zelf vakantie. Alle communicatie over de trainingen loopt via de website en facebook, de ouders worden daarom verzocht om deze goed in de gaten te houden.

Woensdagavond
De training duurt van 19:00 tot 20:00 uur. De training begint bij de sporthal in Oostzaan, dat is Twiskeweg 107 te Oostzaan. De trainingen vinden plaats in de zomertijd, in de praktijk zal dat zijn in de 1e week na het ingaan van de zomertijd. De laatste training zal dan zijn in de laatste week voor het ingaan van de wintertijd. Er is geen training tijdens schoolvakanties want dan vieren de trainers zelf vakantie. Alle communicatie over de trainingen loopt via de website en facebook, de ouders worden daarom verzocht om deze goed in de gaten te houden.

Mee willen doen maar geen mountainbike hebben??
Met steun van onze sponsoren hebben wij een aantal prima de luxe mountainbikes in de kleine framematen. Jeugd die (nog) geen eigen mountainbike heeft kan op deze manier maximaal twee proeflessen meetrainen, je huurt dan gewoon voor 5 euro een fiets (en een helm) van ons. Ben je al lid en heb je de pech dat jouw eigen fiets kapot is of tijdelijk in reparatie staat, dan kan je, in overleg en op basis van beschikbaarheid, ook een fiets huren. Vraag hiernaar bij de trainers. Let op, een fiets huren kan alleen als je mee traint en (aspirant) lid bent en voorlopig alleen op de zaterdagochtend!

Heb je vragen of wil je een keer meedoen, kijk dan op onze speciale pagina voor de proeflessen.