Opgeven voor een proefles (jeugd)

Op deze pagina leest u alles over de proeflessen.

Hoe werkt het?

Uw kind kan altijd 2 proeflessen meedoen om te kijken of het iets voor uw kind is. Voorwaarden is dat uw kind wel enige fiets ervaring heeft. Dwz, hij of zij dient wel de fiets onder controle te hebben. Goede balans en kunnen (hand)remmen.

Eigen MTB
Indien uw kind een eigen MTB heeft kunt u onderstaand formulier invullen en kiezen voor “Eigen fiets: Ja” (data velden verschijnen). Vervolgens kunt u de data ingeven wanneer uw kind komt meedoen met de proeflessen. Idealiter altijd twee opvolgende zaterdagen kiezen.

Geen eigen MTB
Indien uw kind GEEN eigen MTB heeft kunt u ook gebruik maken van onderstaand formulier en kiezen voor “Eigen fiets: Nee”. Vervolgens verschijnt een veld waar u de lengt van uw kind (in centimeters) kunt opgeven in verband met de maat van de leenfiets. Een leenfiets kost € 5 euro per les. Uw kind kan maximaal 2 lessen (alleen voor de proeflessen) gebruik maken van een leenfiets. Mocht uw kind lid worden dan zal er zelf voor een MTB en helm gezorgd moeten worden.

Voor de proeflessen met leenfiets nemen wij via e-mail contact met u op wanneer uw kind kan komen. Wij hebben een beperkt aantal leenfietsen en hebben hier een planning voor.

Waar en wanneer?
In het schema hieronder kunt u zien hoe laat uw kind wordt verwacht voor de proeflessen. Zorg ervoor dat uw kind minimaal 15 minuten voor aanvang aanwezig is. U dient zich te melden bij een van de coördinatoren Patrick of Ferry.

Aanvang zaterdagochtend: 9 uur
Groep 1: Leeftijd van 5 t/m 7 jaar
Groep 2: Leeftijd van 5 t/m 7 jaar “gevorderd”
Groep 3: Leeftijd 8 t/m 9 jaar
Groep 4: Leeftijd 8 t/m 9 jaar “gevorderd”
Groep 5: Leeftijd 10 t/m 11 jaar
Groep 6: Leeftijd 10 t/m 11 jaar “gevorderd”
Groep 7: Leeftijd 12 t/m 13 jaar

Aanvang zaterdagochtend: 10:30 uur
Groep 8: 13 en ouder
Groep 9: 15 en ouder
Groep 10: 15 en ouder

De leeftijden zijn richtlijnen. Tijdens de proeflessen en gedurende de ontwikkeling van het kind wordt er door de trainers bepaald in welke groep het kind geplaatst wordt. 2x per jaar is er een gezamenlijke evaluatie met de trainers waarbij de groepen worden besproken.

De lessen starten op parkeerplaats P2 bij de het Luijendijkje 5 in het Twiske (Landsmeer), ingang het Twiske via Oostzaan.
Bekijk de startplaats via Google Maps.

Normen mbt wel of niet doorgaan van de trainingen.
Trainingen gaan in principe altijd door. M.u.v. extreem weer zoals:

  • Onweer
  • Grote regenval
  • Storm
  • Extreme kou.

Bij bepaalde weersomstandigheden kan de trainer ook doen besluiten om de training in te korten.
Indien een training wordt afgelast zal dit uiterlijk om 8 uur worden gemeld via de app (voor leden) en Facebook.
Bij twijfel vlak voor vertrek van huis altijd even de Facebook pagina controleren.

Wilt u uw kind inschrijven na de proeflessen dan kunt u ons inschrijfformulier invullen.