Juiste kleding keuze voor de trainingen

Nu de komende maanden het vaak koud, guur en vochtig is geven wij jullie een aantal tips voor de winter. Het is heel belangrijk dat iedereen goed warm en beschermd gekleed aan de training verschijnt. De belangrijkste delen voor warmte zijn zijn de voeten, handen, borst en hoofd van het lichaam.
We beginnen bij de voeten. Goede warme droge sokken zorgen ervoor dat de voeten warm blijven. Daarnaast kun je eventueel overschoenen dragen, deze zorgen ervoor dat de schoenen en voeten niet nat worden.

De handen: koude vingers en handen verminderd het reactievermogen om te remmen. Warme dichte handschoenen is dan ook noodzakelijk. Gebruik wel handschoenen met een grip aan de binnenkant, dit voorkomt het wegglijden van de handen op het stuur. Dus geen wollen handschoenen.

Om je borst goed warm te houden is een thermoshirt of een skipully het eerste wat je aantrekt. Deze houdt de warmte op je lichaam. Daaroverheen kun je een aantal lagen aan shirts aantrekken. Als laatste een goed warm jack die de kou en wind tegenhoudt. Zorg wel dat je je goed kan blijven bewegen. Wat niet alleen goed is voor de regen tegen te houden maar ook de wind is als extra een regenjack.

Als laatste je hoofd: Om je nek te verwarmen is een skibuf aan te raden, deze kan bij heel koud weer over de mond worden getrokken om zo de kou in de longen te voorkomen. Ook kunnen sommigen over het hoofd en oren getrokken worden. De meeste warmte verdwijnt uit het hoofd. Daarom is het beschermen van het hoofd misschien wel het belangrijkste. Je hebt ook speciale mutsen voor onder de helm, dit is ook een optie.

Liever te warm gekleed en tijdens de training iets uit trekken dan het koud hebben, want eenmaal de kou in het lichaam is het er moeilijk weer uit te krijgen.

Onze sponsoren Dirk Visbeek, Dral fietsen en Beekhovenbikes hebben een ruim assortiment kleding, waarbij opgemerkt moet worden dat kinderkleding vaak wat moeilijker te verkrijgen is.

Namens alle trainers, veel mtb plezier.