Jeugd trainingswedstrijd 13-10-2012

Na wat geschuif met de datum was het zaterdagochtend 13 oktober om 10:30 uur dan zover, de eerste echte wedstrijd voor iedereen die aan de trainingen meedoet. De trainer had op het terrein van de Twiskepoort een pittig parkoers uitgezet met behulp van paaltjes en lint. Eerst mocht iedereen op eigen gelegenheid het parkoers verkennen en om 10.00 uur begon een korte instructie met tips van de trainer.

Stan

Grootste struikelblok bleek een zandberg(je) te zijn, behalve voor Stan, die vond alles moeilijk! Meende Stan dat of probeerde hij zijn concurrenten zand in de ogen te strooien?? De trainer deed zijn uiterste best om iedereen te overtuigen dat je slim moet zijn in het kiezen van het juiste spoor. Soms is de kortste weg niet de snelste! En verder liet de trainer zien hoe je maximaal gebruik maakt van de mogelijkheden die de parkoersbouwer je biedt. Het zandbergje werd zo al een stuk minder moeilijk als je vlak langs het lint bleef fietsen.

Amber

Vervolgens werd, geheel in Nederlandse traditie, tussen de kinderen en de trainer onderhandeld over het aantal rondjes dat de wedstrijd mocht duren. Uiteindelijk werd overeen gekomen dat trainingsgroep 1 (van de 09.00 uur-training) 3 rondjes moest rijden en trainingsgroep 2 (van de 10.30 uur-training) 5 rondjes. Amber pruttelde nog wel wat tegen, maar de trainer was er meer dan Amber van overtuigd dat zij wel 5 rondjes aankon.

Jarno

Om stipt 10.30 uur was de start van de wedstrijd voor trainingsgroep 2, 1 minuut later volgde trainingsgroep 1.

Kevin

Bij trainingsgroep 1 bleek al snel dat Stan meer kon dan dat hij deed voor komen. Hij reed op overtuigende wijze naar de overwinning. Spannender was de strijd om de overige podiumplaatsen, Sven reed een uitgekookte race, maakten nul fouten en reed zo naar een welverdiende 2e plek. Kevin vocht vooral een wedstrijd met zichzelf uit maar wist toch nog derde te worden, net voor Tim die 4e werd.

Tim

De wedstrijd bij trainingsgroep 2 werd een echte thriller. Na een voorzichtige start pakte Noor resoluut de koppositie en leek net als haar broer af te stevenen op een eenvoudige overwinning. Dat wil zeggen, voor zover je van eenvoudig kan spreken op het toch wel zware en zompige parkoers. Maar zo gemakkelijk als het leek werd het toch niet! vanuit het achterveld kwam Jarno heel sterk opzetten, elke ronde haalde hij meer concurrenten in en in de voorlaatste ronde moest zelfs Noor er aan geloven.

Noor

Dat bracht uiteindelijk een oerkracht boven bij Noor, en met een ultieme inspanning en dito rood hoofd lukte het haar om Jarno weer in te halen. Achter Noor en Jarno reed Justin in een steady race naar een derde plek. Justin bleek al wat beter gewend aan zijn klik-pedalen, hij viel nergens om en maakte juist optimaal gebruik van het gemak van deze pedalen bij het heuveltje op fietsen.

Jens en Mauro hadden een goede start maar moesten hun inspanningen in die eerste ronde later toch wat bekopen.

Jens
Jens hield de schade beperkt en finishte als vierde. Mauro had zoveel energie verbruikt en zo hard op de pedalen gestampt dat hij met een pijnlijke knie de strijd met Jens moest staken om uiteindelijk toch nog 7e te worden. Ian en Neo reden voor wat ze waard waren en toen ze bijna door Noor en Jarno gedubbeld zouden worden wisten ze toch nog een extra versnelling in te zetten. Gedubbeld worden in deze eerste wedstrijd, dat zou ze toch echt niet gebeuren! Ian reed zodoende naar een keurige 5e plek, gevolgd door Neo die zesde werd. En Amber? Amber had het niet makkelijk, er moest af en toe gelopen worden, er werd veel gepuft, maar de 5 rondjes werden wel volbracht. Prima prestatie van Amber en een mooie 8ste plek.

Justin

Met dank aan de weergoden voor het droge weer werd de wedstrijd afgesloten met de prijsuitreiking en kijkt in ieder geval de trainer terug op een geslaagd evenement(je). Iedereen bedankt voor zijn inzet, deelnemers en supporters!