Alles over de Open Twiske Dag 2017

MTB Twiske en MTB Sports organiseren tijdens de open Twiske Dag 2017 gratis mountainbike activiteiten voor de jeugd en volwassenen en zowel voor leden als niet-leden.

Er staat een tent vlakbij de Parkeerplaats P1 waar we altijd verzamelen voor de trainingen. En er is volop te doen: Er zijn loopfietsen voor de kleintjes er is een puzzeltocht voor de jongste leden, speciale oefeningen voor de durfallen en een fiets/kleding/materiaal Ruilbeurs!

Kom kijken! 

We zijn er van 11:00 tot 16:00 uur.

Loopfietsen

Mountainbike Sports is als enige bedrijf in Nederland gespecialiseerd in het geven van fietssport lessen voor kinderen van 2 t/m 4 jaar. KNWU bondstrainer Richard Dollé legt uit: “Zodra kinderen kunnen lopen gaat er een wereld vol bewegingsvrijheid voor ze open. MTB Sports stimuleert de ontwikkeling van kinderen al spelend, met plezier bewegen en leren. Een loopfiets is zo ontwikkeld dat een kind zich al op jonge leeftijd kan voortbewegen. De loopfiets lessen/trainingen stimuleren uw kind om nieuwe motorische en emotionele vaardigheden te ontwikkelen. Uw kind leert zijn grenzen te verleggen, ze worden fysiek sterker en tevens vergroten ze hierdoor hun uithoudingsvermogen. “ De lessen zijn zorgvuldig ontwikkeld, vanuit een jarenlange ervaring met deze specifieke jonge doelgroep.

Kennismaken

Kinderen tussen de 1.55m en 1.75m lengte kunnen, als ze durven, op een van onze mountainbikes het mountainbiken proberen. Wil je een stukje fietsen, of wil je een oefening proberen, of misschien al een stapje verder? Het is allemaal mogelijk, wij zorgen voor een mountainbike en helm; het trappen moet je zelf doen

Puzzeltocht

Voor onze jongste leden is er een speciaal puzzel parcours uitgezet. Neem je fiets en je helm mee en kom fietsen en puzzelen.

Durfal

Voor volwassenen op hun eigen mountainbike zetten we enkele oefeningen uit. Basis oefeningen zoals sturen, maar ook een balans oefening en leren hoe je over een boomstam heen hopt. Jij bepaalt hoe ver je durft te gaan! Neem wel je helm mee.

Ruilbeurs

Nog oude MTB-schoenen over? Een helm die niet meer past? Of onderdelen die je niet gebruikt? Kom ze ruilen op 30 april! Hoe meer deelnemers hoe meer kans op een goede ruil.

Tot 30 april!